Hiphop, rave och skatestil

Det finns vissa klädstilar som verkligen sticker ut. Hiphop och skate är några av dessa stilar. Direkt när man ser någon med denna typ av kläder får man upp en viss bild i huvudet. Här tar vi en närmare titt på båda dessa klädstilar samt rave. Läs vidare för att lära dig mer.

Det finns få klädstilar som utmärker sig så mycket som hiphopstilen. Allt från skor till tröjor och accessoarer gör intryck på folk. Det är förmodligen en av stilarna som det är lättast att få till. Dessutom finns det väldigt många butiker, både online och fysiska, som fokuserar på denna typ av kläder. En grundregel är att kläderna ska sitta löst. Baggy jeans och stora tröjor är det som gäller. Kepsen är också en viktig del av hiphopstilen samt accessoarer i form av smycken. Det här gäller både för tjejer och killar.

Hiphop som klädstil fick sitt genombrott i samband med att hiphopen slog igenom under 90-talet. Det var då som världen fick upp ögonen för artister som till exempel Tupac. Det är en stil som sticker ut på grund av att den är galen och flashig. Det är alltså ingenting för den lite blyge personen.

Måsteplagg för hiphopstilen är stora ”oversize”-t-shirts eller hoodies, även för tjejer. Kombinera detta med ett par lösa baggy jeans och du är en bra bit på vägen. Är du tjej får du gärna sätta i lite löshår för att göra looken total. Komplettera även med ett par lösnaglar. Tjejer får även gärna ha ”strass”, alltså små diamanter på sina byxor. Killarna kompletterar med sitt ”bling bling” alltså stora och guldiga smycken.

Tycker du att hiphopstilen är lite för mycket kan du börja med att endast köra på en del. Kanske en stor t-shirt som matchas med tajta jeans och ett par neutrala skor. Eller att bara ha en keps eller något smycke till din vanliga outfit.

Skate är en stil som stavas attityd och tillhörighet. Är du delaktig i skatevärlden ska du också visa det. Denna stil kallas ofta även för streetstyle och är väldigt populär även hos dem som inte åker bräda. Det är en avslappnad klädstil som har blivit accepterad framför allt till vardags. Skatestilen påminner på vissa sätt om hiphopstilen då det gärna får vara lite oversize och tröjor med coola tryck. Däremot brukar jeansen sitta väldigt tajt, helst ska det vara stuprörsjeans både för tjejer och killar. Detta kombineras sedan med några coola sneakers och så din bräda förstås. Många kör också med en mössa, alltså en så kallad ”beanie”, som pricken över i:et.

Skatestilen går faktiskt att kombinera så att den känns lite mer proper. Du kan matcha din t-shirt med en kavaj, vilket ger ett välklätt intryck. Typiska skatejeans anses av många vara det perfekta vardagsplagget och bärs av många olika typer av människor. Det som är bra med skatestilen är att det är väldigt enkelt att hitta butiker som säljer denna typ av plagg. Allt från specialiserade butiker till stora kedjor som H&M satsar på denna stil.

På nätet kan du hitta väldigt mycket inspiration om du är osäker på hur du ska styla skatestilen. Det finns även en hel del filmer där du kan kopiera stilar. Titta till exempel på filmerna Paranoid Park eller Lords of dogtown som handlar om skate. Här kan du verkligen få en hel del stilinspiration.

Rave är den sista klädstilen som vi lägger fokus på, vilken man även kan kalla klubbstil. Rave är ett ord för en organiserad dansfest där DJ:s spelar elektronisk musik som trance och house. Dessa kan hållas i en nattklubb, utomhus eller i annan stor lokal. Här har du verkligen chansen att gå all in. Kolla gärna på videor från stora event som Tomorrowland eller Ultra Music Festival för att få inspiration.

Under ravepartyn är det neonfärger som står i centrum. Därför kan du köra på det även när det gäller klädstilen. Satsa på en snygg och rolig topp kombinerat med ett par korta shorts. Är du kille är det lite längre shorts som gäller. Detta är ju först och främst en feststil och kanske inte något som fungerar så bra till vardags. Så passa på att dra fram looken på nattklubbarna.